Boeren met zorg

voor een zinvolle dagbesteding

Wij, Karlijn en Kees-jan zijn sinds 2020 trotse eigenaar van Melkveebedrijf de Tweesprong in Waardenburg. Wij wonen naast de boerderij met onze twee dochters.  De ouders van Kees-jan zijn onze buren en zijn ook nog actief op de boerderij.

Karlijn heeft na haar studie HBO SPH op verschillende plekken met verschillende doelgroepen gewerkt, de laatste jaren in de kinderopvang.

Binnen het bedrijf biedt Karlijn, naast haar werkzaamheden als boerin, kleinschalige dagbesteding aan. We doen dit 3 dagen per week en om het persoonlijk te houden met een groepsgrote van rond de 4 personen. Voor de zorgboerderij is een huiskamer ingericht waar de deelnemers samen kunnen eten en drinken. Bij heel slecht weer kunnen we daar ook activiteiten ondernemen.

Onze visie

Ieder mens heeft vanuit zijn eigen wensen en mogelijkheden eigen specifieke zorg nodig. Door middel van maatwerk willen wij de deelnemers in hun kracht zetten zodat de deelnemers zich verder kunnen ontwikkelen. Hierbij spelen natuur en dier een belangrijke rol.

We bieden rust en regelmaat/structuur in een fijne en gezellige omgeving, waarin men respect heeft voor elkaar, de natuur, de dieren en waarin de deelnemer zich thuis en veilig kan voelen. 

Karlijn van Wijk
Kees-jan van Wijk


Lidmaatschap

Onze boerderij is aangesloten bij koeien en kansen.

Koeien & Kansen is een samenwerkingsverband van 14 toekomstgerichte melkveehouders, proefbedrijf De Marke, Wageningen University & Research en adviesdiensten.